Close
„Smaki Wisły, Cztery Pory Roku”

„Smaki Wisły, Cztery Pory Roku”


Działania edukacyjno-promocyjne w Obszarze I w ramach zadania 1.2. dotyczące kolekcji in vitro i kolekcji polowej ziemniaka tetraploidalnego.

29.09.2017 roku na terenie wilanowskiej rezydencji króla Jana III Sobiewskiego odbyło się spotkanie w ramach projektu „Smaki Wisły, Cztery Pory Roku”. Motywem przewodnim projektu, który jest skierowany do blogerów i mediów kulinarnych, były ziemniaki. W spotkaniu brali udział specjaliści z IHAR PIB, oddział w Boninie, którzy opowiedzieli o ziemniakach: o odmianach, typach kulinarnych, uprawie i znaczeniu w kuchni.

Smaki Wisly Cztery Pory Roku 6Smaki Wisly Cztery Pory Roku 5Smaki Wisly Cztery Pory Roku 4Smaki Wisly Cztery Pory Roku 3Smaki Wisly Cztery Pory Roku 2Smaki Wisly Cztery Pory Roku 1

 

Skip to content